انواع نما های ساختمان
20
آگوست

انواع نما های ساختمان

نمای سبز

نمای سبز تمام سطح بیرونی ساختمان را بر گرفته است، و با پوشش گیاهی تزئین میشود. نمای سبز به انسان کمک می کند تا با طبیعت بیشتر در ارتباط باشد و همچنین گیاهان با تولید اکسیژن هوای بهتری را برای انسان میسازد. نمای سبز انرژی مثبت هم دارد و باعث شاد شدن افراد میشود. نمای سبز از نظر مالی هم از دیگر نما ها به صرفه تر است ولی تگهداری گیاهان کمی مشکل دارد و باید بسیار مراقب آن بود. قیمت نمای سبز بستگی به نوع گیاهانی که استفاده میشود متغییر است. باید با دقت نوع گیاه ها انتخاب کنید چون بعضی از گیاهان نمیتوانند در فضای باز رشد کنند و اگر نور زیادی به بعضی از گیاهان در ارتباط باشد باعث خرابی آن میشود باید گیاهان مقاوم را انتخاب کنید برای نمای ساختمان خود تا طول عمر بیشتری ذاشته باشند.

 

نمای اجری

 

نمای آجری

نمای آجری یکی از پر استفاده ترین نما هاست که بیشتر مصالح آن از آجر است. امروزه بیشتر ساختمان ها از نمای آجری استفاده می کنند. اجرای نما آجری به سه روش، روش ملاتی، روش چسبی و روش خشک انجام می شود. با پیشرفت تکنولوژی انواع آجر برای نما درست شده است برای مثال نسوز، رستیک، شاموتی، کرکره ای و…. که همه آنها در نما ها استفاده میشوند و هر کدام مزایا و معایبی دارند. یکی از معایبی که نما های آجری دارند خاصیت جذب آب در آن ها است که بعد ها باعث شوره زدن و از بین رفتن جذابیت نما میشود.

نمای سنگی 

یکی دیگر از نما های ساختمان نمای سنگی است، که بسیار زیبا هستند این نما ها و جذابیت خاصی دارند، نمای سنگی به همان میزان که کیفیت بالایی دارد قیمت بالاتری هم دارد. یکی از ویژگی های نما سنگی داشتن طرح های مختلفه که زیبایی بیشتری در نما ساختمان میشود. انواع سنگ های نما که میتوان اسم برد، سنگ گرانیت، سنگ مرمر، سنگ کوارتزیت و….. یکی دیگر از ویژگی های کاربردی نمای سنگی زد آب بودن آن هستش که طول عمر نما را بالا میبرد، در برابر ضربه و هوازدگی بسیار مقاوم است.

 

نمای چوبی

نمای چوبی

نمای چوبی یکی دیگر از نما های زیبا هستش، نمای چوبی این روز در ساختمان های مدرن بیشتر استفاده می شود و جذابیت خاصی به آن می دهد. چوب یک ماده زنده است و اگر آن را در فضای باز استفاده کنیم بر اثر (سرما، گرما، رطوبت و….. خراب میشود و ما برای محافظت از آن باید از روش هایی مثل اشباع کردن، فراوری با روغن داغ و فراوری با حرارت انجام می شود. مزایای نمای چوبی سبک بودن آن، همچنین چوب های نما در برابر سایش مقاومت بالایی دارند، چوب های ترموود ضد آب و رطوبت میباشند، به راحتی و سهولت قابل اجرا و قابلیت رنگ آمیزی دارند و از معایب نمای چوبی میتوانیم قطع درختان به منظور استفاده از چوب آنها در نما می تواند آسیب های جبران ناپذیری به طبیعت وارد کند، محو شدن رنگ آن بعد از مدتی و اشتعال پذیری آن که سریع آتش میگیرد.

 

نمای شیشه ای

نمای شیشه ای

یکی دیگر از نما های پر طرفدار نمای شیشه ای هستش که در تمام ساختمان های اداری مسکونی تجاری استفاده شده است. نمای شیشه ای میتواند عایق خوبی در برابر آلودگی های صوتی باشد، از مزایا های نمای شیشه ای ورود حداکثری نور، سرعت در اجرا، جلوگیری از آلودگی صوتی و…..از معایب نمای شیشه ای میتوان مقاوم نبودم در برابر اتش و زلزله، بالا رفتن دمای داخلی به دلیل ورود زیاد نور خورشید و صرفه اقتصادی پایین نام برد. این سبک نما مدل های مختلفی دارد و ما در مقاله ای دیگر برای شما کامل توضیح می دهیم. 

 

نمای سیمانی

نمای سیمانی

امروزه استفاده از نمای سیمانی رایج شده است، نمای سیمانی شکل های مختلفی اجرا می شود مثل به صورت شسته، تخته ماله، رنگی، چکشی، طرح دار، تگرگی و ماهوتی و….  فواید نمای سیمانی ایجاد نمایی زیبا و خیره کننده، تنوع رنگی بالا، سرعت بالای اجرا و صرفه جویی در زمان و…..هزینه نمای سیمانی بستگی به متراژ پروژه، نوع سیمان، ابزار مورد استفاده، سبک اجرای نمای سیمانی و… نمای سیمانی دارای زیبایی، یکنواخت، دوام بالا و مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی و غیره است. از معایب نمای سیمانی مینوان به سنگین شدن نما به دلیل وزن زیاد سیمان، عدم عایق بودن در برار رطوبت و حرارت، نیاز به شستشوی مداوم نما، عدم استفاده دوباره از ملات سیمانی و جذب سریع گرد و غبار و تیره شدن نما اشاره کرد. 

 

با توجه به مطالعه مقاله، میتوان نتیجه گرفت که استفاده از نما های ساختمانی باعت افزایش زیبایی و جذابیت ساختمان می شود، همچنین استفاده نما های ساختمانی مناسب باعث افزایش قیمت ساختمان هم میشود، برای انتخاب نوع نما باید به تعامل آن با محیط اطراف توجه شود، در نهایت توجه به جزئیات و انتخاب نما مناسب با توجه به نیاز کاربران و محیط اطراف، باعث افزایش کیفیت زندگی و استفاده بهینه از بنا خواهد شد.